Heman in Weener

      Reacties uitgeschakeld voor Heman in Weener

WEENER (D) 27 JUNI 2015 РOp zaterdag 27 juni, tijdens de zonnige Weener jaarmarkt , was een plekje ingeruimd voor een optreden van brassband Heman.
Trouwe Heman-fans waren de club achterna gereisd en genoten van een leuk dagje uit. Vanaf een uur of vijf bracht het orkest een gevarieerd programma met oude bekenden als Innuendo, Born Free en Cream of Clapton. De solowerken uitgevoerd op euphonium door Jan Harm Plijter ( Romance & Rondo van Darrel Barry) en op flugel door Elly Wening ( Share my Yoke van Joy Webb) werden door het publiek warm ontvangen. Met de uitvoering van de Irish Blessing wist de band een ingetogen hoogtepunt neer te zetten.

Nog niet helemaal gewend aan het idee dat er een Groninger Brassband op hun raadhuisplein zat te spelen, kwam de publieke belangstelling eerst wat aarzelend op gang. Aan het eind van het concert was er toch een behoorlijke menigte toegestroomd om van de brassmuziek te genieten. Het publiek had ook waardering voor de Duitstalige presentatie van dirigent Jappie Dijkstra. Elke werk werd van een kleine toelichting voorzien, wat hier en daar hilarische reacties opleverde. Ludwig Sonnenberg, de joviale Weener burgemeester, sloot zich aan bij de band bij het gezamenlijke eten in het plaatselijke Italiaans restaurant, waar hij groot deel van de rekening voor zijn kosten nam. Met deze geslaagde teambuildingsdag kijkt de band tevreden terug op een roerig jaar, dat eindigt met een positieve blik op de toekomst.