Winnaar Festival Schiermonnikoog

      Reacties uitgeschakeld voor Winnaar Festival Schiermonnikoog

Brassband Hemand Aline Werkman SchiermonnikoogZaterdag 2 juni heeft Brassband Heman met succes meegedaan aan het Festival Schiermonnikoog voor Korpsen en Koren. De band speelde Beecher Variations van Stephan Bulla en kwam uit in de 4e divisie. Brassband Heman is overtuigend winnaar geworden van de 14 orkesten in zijn divisie met 90 punten. Een prachtig resultaat.

Mooie woorden in de juryrapporten. “De band is op de goede weg terug. Ik wens jullie en Aline heel veel succes voor de toekomst”, aldus jurylid Jan de Haan. “In het verloop goed geanticipeerd in de diverse partijen (melodisch), terwijl het ritmische tapijt strak doorloopt. Zo hoort het!” aldus jurylid Jacob de Haan.

Voorzitter met beker Schiermonnikoog 2018Brassband Heman heeft de afgelopen jaren moeilijke tijden gekend door minimale bezetting, maar is niet bij de pakken neer gaan zitten. De band speelt inmiddels weer met een complete bezetting en staat sinds januari van dit jaar onder de muzikale leiding van Aline Werkman-Schipper. Dit resultaat en de woorden van de jury zijn een mooie beloning voor het doorzettingsvermogen van de vereniging.

Wilt u Brassband Heman horen spelen? Er staat nog 1 optreden gepland voor de zomervakantie. Op donderdagavond 28 juni is er een zomeravondconcert op de boerderij Oosterhuizen, Oosterseweg 33 in Zuidwolde om 19.00 uur. Toegang is gratis.