Geslaagd Kerstconcert

      Reacties uitgeschakeld voor Geslaagd Kerstconcert

Sfeervolle kerstmuziek een volle kerk, warme chocolademelk en glühwein, dat waren de ingrediënten van een geslaagd kerstconcert van Brassband Heman zondag 22 december.

Met mooie kerstmuziek als Candlelight carol, Carol of the bells en Santa Claus is coming to town werden de feestdagen ingeluid in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde. Ook misschien iets minder bekende muziek als Polar express – waarbij je de trein bijna kon horen aankomen – Stal himmel en Mary did you know werd door het publiek gewaardeerd.

Het concert werd gegeven door Brassband Heman en Kamerkoor Erato dat a capella zong. Beide verenigingen lieten horen dat zij weten wat muziek maken is. Er kwamen veel positieve reacties uit het publiek. De verenigingen brachten het werk Christmas Fantasy samen ten gehore. Orkest en zang is vaak een lastige combinatie, maar Heman en Erato hadden een mooie balans waardoor deze muziek goed uit de verf kwam.

Tussen de wat meer serieuze werken was er ook ruimte voor humor. Heman speelde Its beginning to look like christmas met Rob Hoiting als solist op es bas. Behalve dat hij een mooie solo speelde was het erg leuk om naar te kijken met zijn kerstoutfit: ‘foute kersttrui’, kerstmuts en pantoffels. Klaar om lekker te genieten van de gezellige dagen voor het haardvuur thuis.

Brassband Heman wenst u een mooi en muzikaal 2020!