Brassband Heman tweede op Borkumfestival

      Reacties uitgeschakeld voor Brassband Heman tweede op Borkumfestival

Op zaterdag 17 juni was het dan zover: we mochten deelnemen aan het festival op het Duitse eiland Borkum! Na een aantal weken van voorbereiding was het zover: de auto’s werden ingeladen, de koffie werd gezet. We speelden namelijk vroeg in de ochtend, wat betekende dat we de boot om half acht moesten nemen. Voor 06:00 opstaan op een zaterdag was wel een hele uitdaging. Met de slaap nog in de ogen gingen we de boot op. Na ongeveer drie kwartier kwamen we aan op Borkum, waar een aantal van onze leden nog nooit was geweest. Eenmaal van de boot af, mochten we plaatsnemen in een boemeltreintje, dat ons naar het culturele hart van Borkum bracht.

In het lokale theater werden de instrumenten tevoorschijn gehaald, de blousjes nog even gladgestreken en de standers opgezet. Na ingespeeld te hebben, mochten we het podium op. Daar hebben we Saint-Saëns Variations van Philip Sparke ten gehore gebracht. Hoewel er hier en daar kleine foutjes waren, waren we tevreden over ons optreden.

De uitslag zou pas rond 16:00 zijn, waardoor we tijd genoeg hadden de omgeving even te bekijken, van de buitenconcertjes te genieten, of zelfs wat slaap in te halen. Tijd dus om het dorp in te gaan, of, Borkum is tenslotte een eiland, het strand! We hadden geen zomerse temperaturen, maar de zon brandde goed (aan het einde van de dag was dat vooral te zien…). Een aantal Hemanieten durfde het zelfs aan de zee in te gaan!

Tegen 16:00 was iedereen weer in de buurt van het theater te vinden. Helaas was de uitslag al om 15:45 begonnen, waardoor een deel van de band niet aanwezig was bij de onthulling. We namen deel in de vierde divisie, waarin meerdere orkesten uitkwamen. Ons optreden werd beloond met 84,50 punten, goed voor een tweede plaats! Met een tevreden gevoel gingen we richting het stationnetje.Gezien de grote drukte was het nog even een uitdaging om iedereen in de treinen kwijt te kunnen, maar uiteindelijk lukte dat prima. Op de boot werden de juryrapporten nog even bekeken en werd er nog nagepraat over ons optreden. Rond 19:00 stonden we weer op de wal en kwam deze dag ten einde. Al met al een zonnige, gezellige en succesvolle dag!