Dirigent

De muzikale leiding is in handen van een oud bekende van Heman: Jappie Dijkstra. In de geschiedenis van Heman kunnen we lezen dat hij in 1974 Tjeert Brouwer opvolgde als dirigent.

De band maakte onder zijn leiding in 1977 de overstap van een fanfare naar een brassband. In deze bezetting kon Heman gaan deelnemen aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, en met goede resultaten. Binnen 10 jaar tijd klom Heman op van de 3e naar de 1e divisie, en werden er onderweg mooie prijzen in de wacht gesleept.

Onder de leiding van Jappie Dijkstra beleefde Heman succesvolle jaren, een periode die meer dan 20 jaar duurde. Sinds januari 2015 heeft hij de muzikale leiding van de band weer op zich genomen.

Een bijzondere ervaring omdat Heman nu in een heel ander vaarwater verkeert, we zijn nu voornamelijk bezig met het opbouwen van de band. En, je kunt wel een boel muzikanten bij elkaar zetten, maar dan heb je nog geen brassband. Jappie is daar iedere repetitie opnieuw vol enthousiasme mee bezig om dat voor elkaar te krijgen!