Koraalprijs en advies tweede divisie voor Brassband Heman

      Reacties uitgeschakeld voor Koraalprijs en advies tweede divisie voor Brassband Heman

Na 13 weken van voorbereiding heeft Brassband Heman afgelopen zaterdag deelgenomen aan het Bondsconcours van de muziekbond Groningen en Drenthe. Een moment waar de band lang naar heeft uitgekeken.

De band kwam uit in de introductiedivisie. Dat betekent dat de jury aan de hand van de uitvoering een advies geeft in welke divisie de brassband de volgende keer mag deelnemen aan het concours. Alleen het inspeelwerk wordt dan met punten beoordeeld, de andere stukken niet.

’s Ochtends om 10.45 zaten de Hemanieten op het podium van de grote zaal van de Tamboer in Hoogeveen. Klaar om het aanwezige publiek te laten horen wat voor prachtige band Heman is geworden. Brassband Heman speelde als inspeelwerk het koraal Penlan uit de Leger des Heilsbundel. Daarna volgden de werken Inspiration van Jan de Haan en The Saga of Haakon the Good van Philip Sparke. De muzikanten kwamen met een goed gevoel van het podium af.

’s Avonds tijdens de bekendmaking van de uitslag bleek dat goede gevoel terecht. Van de twaalf deelnemende verenigingen ging brassband Heman met de Koraalprijs naar huis! De jury waardeerde de fraaie klank en mooie balans in het koraal Penlan. De uitvoering van Inspiration en The Saga of Haakon the Good werd door de jury beoordeeld in de tweede divisie. Een prachtig resultaat waar de band erg blij mee is.

Nu het concours achter de rug is, is de band alweer druk met de voorbereiding van haar jaarlijkse kerstconcert op 18 december. Dit jaar is het concert extra bijzonder. De brassband wordt namelijk gedirigeerd door de Noorse dirigent Tom Brevik.
Brevik is als musicus, componist, arrangeur, uitgever, dirigent en jurylid een bekendheid in de Noorse brassbandwereld. Hij heeft jarenlang gerenommeerde bands als Eikanger-Bjørsvik Musikklag en Manger Musikklag gedirigeerd. Daarnaast zat Brevik vele jaren in de muziekcommissie van de European Brass Band Association (EBBA) en is hij internationaal een veelgevraagd jurylid.
Als solisten zullen sopraan Elizabeth Vink en bariton Jan Martens hun muzikale medewerking verlenen aan dit concert. Zij hebben als dorpsgenoten een speciale band met brassband Heman. Er is een veelzijdig programma samengesteld, met prachtige kerstklanken. Op het programma staan traditionele hymnes, moderne bewerkingen en Noorse kerstmuziek. Naast verschillende solowerken zullen Vink en Martens, begeleid door pianiste Petra Wielemaker, ook een stuk samen met de band uitvoeren. Kortom: de perfecte ingrediënten voor een bijzonder sfeervol concert. Wij nodigen u van harte uit dit concert mee te maken.

Het concert vindt plaats op zondag 18 december om 19.30 in de Ontmoetingskerk te Zuidwolde (Boterdiep Westzijde 50). De toegang is gratis.