Heman gaat weer naar het concours!

      Reacties uitgeschakeld voor Heman gaat weer naar het concours!

Op zaterdag 17 november neemt Heman deel aan het concours in de Lawei in Drachten.

Niet iedereen is in de gelegenheid om hier naar toe te gaan om ons te beluisteren, vandaar dat we een concert organiseren in Zuidwolde. Een unieke gelegenheid voor iedereen die ons wil horen spelen zonder naar Friesland af te reizen.

Tijdens het concert op 10 november in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde hoort u het gehele programma. Heman begint met een prachtig koraal, het inspeel werk waarmee we meedingen naar de koraalprijs. Daarna kunt u de twee grote concours werken beluisteren waarmee we deelnemen.

Het eerste werk is Beecher Variations, in 2015 was het werk verplicht in de vierde divisie van de NBK. Het werk is speciaal in opdracht van de Stichting NBK voor de 35e editie van Nederlandse kampioenschappen geschreven door componist Stephan Bulla. Aan de componist werd gevraagd of hij een stuk wilde schrijven met als basis een koraal. Bulla heeft hier veel ervaring mee en als voorbeeld werd zijn ‘Chorale and Toccata’ genoemd. De Beecher Variations zijn gebaseerd op de hymne Beecher uit 1870, met fragmenten van de melodie verpakt in een set van variaties.

Na dit werk wordt Hispaniola gespeeld van Jan de Haan. Ook dit werk is verplicht geweest tijdens de NBK, in de derde divisie in 2007. Jan de Haan schreef Hispaniola  ter gelegenheid van het vijfhonderdste sterfjaar van Christoffel Columbus (1451-1506), die in 1492 Amerika ontdekte. Een van de eerste eilanden die hij aantrof in de Caribische zee noemde hij La Española – in het Latijn ‘Hispaniola’. Het werk bestaat uit drie aaneengesloten delen. In deel één wordt de voorbereiding van de reis weerspiegeld, steeds afgewisseld door een ontspannen Spaanse sfeer. Het snelle tweede deel beschrijft met vele ritmische verrassingen de onvoorspelbare zeereis. Als de scheepsbel heeft geklonken, begint het derde deel. Tijdens het breed uitgesponnen thema lijkt de kust uit zee te rijzen, waarna de euforie vanwege de ontdekking van het nieuwe land uitmondt in een muzikale climax.

Kortom 10 november een unieke gelegenheid om dicht bij huis GRATIS mooie muziek te horen!

Graag tot ziens in Zuidwolde!