Tromboneworkshop en najaarsconcert zaterdag 4 november 2017

      Reacties uitgeschakeld voor Tromboneworkshop en najaarsconcert zaterdag 4 november 2017

Op zaterdag 4 november is het tijd voor het najaarsconcert van Brassband Heman. Hiervoor is de samenwerking gezocht met fanfare Oranje uit Roden onder leiding van Wilbert Zwier. Daarnaast zal Ukelele ensemble Mannen met Kleintjes ons voorzien van een muzikale toevoeging. Het concert begint om 20:00 in de Maranathakerk te Bedum. De entree bedraagt €10,-, maar daarvoor krijgt u één consumptie gratis.

’s Middags wordt er van 15:00-17:00 een workshop gehouden voor trombonisten door Wilbert Zwier. Als afsluiting daarvan zal tijdens het concert het muziekstuk “76 Trombones” uitgevoerd worden. Daarvoor hebben we natuurlijk veel trombonisten nodig! Opgave voor de workshop kan via trombone@brassbandheman.nl. Na aanmelding volgt meer informatie over de workshop. De kosten van de workshop zijn €10,- per persoon. Deelnemers aan de workshop hebben hiermee gratis toegang tot het concert. Voor een maaltijd zal worden gezorgd.

Kaarten voor het concert zijn alvast te reserveren via voorverkoop@brassbandheman.nl

Bekijk hier de trailer voor de tromboneworkshop

Brassband Heman zoekt enthousiaste muzikanten!

      Reacties uitgeschakeld voor Brassband Heman zoekt enthousiaste muzikanten!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste muzikanten die onze band komen versterken. Ben of ken jij iemand die op zoek is naar een gezellige brassband, neem dan gauw contact op! Onze eerste
repetitie staat gepland op donderdag 7 september. Wees welkom!

Update 18 september: We zijn inmiddels voorzien van Bariton en Bes Bas. We zoeken nog wel steeds enthousiastelingen voor Solocornet en Euphonium! Wees welkom!

 

 

Zomerstop

      Reacties uitgeschakeld voor Zomerstop

Inmiddels hebben wij ons muzikale seizoen afgesloten met twee buitenconcertjes, in Noordwolde en Zuidwolde. Speciale gast deze avond was huisarts Bob van de Riet, beter bekend als de Maestro van Heman 2017. Met Fox from the North liet hij nogmaals zijn dirigeertalent zien. Het was een geslaagde avond. De Hemanieten kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie.

We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste leden, waaronder solocornetten! Dus wil je graag eens komen kijken (of meespelen!) bij onze repetitie, aarzel dan niet en meld je snel bij onze voorzitter Karin Wolters! We repeteren op de donderdagavond, van 20.00-22.00 in dorpshuis de Kern in Zuidwolde. De eerste repetitie na de vakantie staat gepland op donderdag 7 september.

Brassband Heman tweede op Borkumfestival

      Reacties uitgeschakeld voor Brassband Heman tweede op Borkumfestival

Op zaterdag 17 juni was het dan zover: we mochten deelnemen aan het festival op het Duitse eiland Borkum! Na een aantal weken van voorbereiding was het zover: de auto’s werden ingeladen, de koffie werd gezet. We speelden namelijk vroeg in de ochtend, wat betekende dat we de boot om half acht moesten nemen. Voor 06:00 opstaan op een zaterdag was wel een hele uitdaging. Met de slaap nog in de ogen gingen we de boot op. Na ongeveer drie kwartier kwamen we aan op Borkum, waar een aantal van onze leden nog nooit was geweest. Eenmaal van de boot af, mochten we plaatsnemen in een boemeltreintje, dat ons naar het culturele hart van Borkum bracht.

In het lokale theater werden de instrumenten tevoorschijn gehaald, de blousjes nog even gladgestreken en de standers opgezet. Na ingespeeld te hebben, mochten we het podium op. Daar hebben we Saint-Saëns Variations van Philip Sparke ten gehore gebracht. Hoewel er hier en daar kleine foutjes waren, waren we tevreden over ons optreden.

De uitslag zou pas rond 16:00 zijn, waardoor we tijd genoeg hadden de omgeving even te bekijken, van de buitenconcertjes te genieten, of zelfs wat slaap in te halen. Tijd dus om het dorp in te gaan, of, Borkum is tenslotte een eiland, het strand! We hadden geen zomerse temperaturen, maar de zon brandde goed (aan het einde van de dag was dat vooral te zien…). Een aantal Hemanieten durfde het zelfs aan de zee in te gaan!

Tegen 16:00 was iedereen weer in de buurt van het theater te vinden. Helaas was de uitslag al om 15:45 begonnen, waardoor een deel van de band niet aanwezig was bij de onthulling. We namen deel in de vierde divisie, waarin meerdere orkesten uitkwamen. Ons optreden werd beloond met 84,50 punten, goed voor een tweede plaats! Met een tevreden gevoel gingen we richting het stationnetje.Gezien de grote drukte was het nog even een uitdaging om iedereen in de treinen kwijt te kunnen, maar uiteindelijk lukte dat prima. Op de boot werden de juryrapporten nog even bekeken en werd er nog nagepraat over ons optreden. Rond 19:00 stonden we weer op de wal en kwam deze dag ten einde. Al met al een zonnige, gezellige en succesvolle dag!

C-diploma voor Tiemo

      Reacties uitgeschakeld voor C-diploma voor Tiemo

De jeugd is de toekomst. Dat geldt zeker voor ons jongste lid, cornettist Tiemo Vink. Hij is op 12 juni glansrijk geslaagd voor zijn C-examen. Wij zijn trots, van harte gefeliciteerd Tiemo!

Hemans zomerconcerten 29 juni

      Reacties uitgeschakeld voor Hemans zomerconcerten 29 juni

Brassband Heman nodigt iedereen uit voor de gezellige zomerconcerten op donderdag 29 juni. We spelen om 19:00 bij de Woldstee in Noordwolde, en om 20:00 bij Moeke Vaatstra in Zuidwolde. Hiermee sluit de muziekvereniging haar muzikale seizoen af. Speciale gast deze avond is Maestro winnaar Bob van de Riet. Hij won de titel Maestro van Zuidwolde 2017, tijdens ons Maestroconcert op 18 maart. Wilt u nogmaals zien hoe hij ons dirigeert? Kom dan naar ons concert, de toegang is gratis. Tot ziens!

Vrijdag 12 mei plantjesactie!

      Reacties uitgeschakeld voor Vrijdag 12 mei plantjesactie!

Op vrijdag 12 mei houdt brassband Heman haar jaarlijkse plantjesactie. Het is alweer een poosje mooi weer, de hoogste tijd om uw tuin weer zomerklaar te maken!  Heman zal op vrijdag vanaf 17:00 Zuidwolde, Noordwolde en de buitengebieden bezoeken met een mooi assortiment aan plantjes. We verkopen Vlijtige Liesjes, Salvia’s en Geraniums. De planten worden traditiegetrouw geleverd door ‘hofleverancier’ Eldorado uit Zuidwolde. De opbrengst van de actie zal gaan naar het bekostigen van bladmuziek, instrumentonderhoud en het verzorgen van laagdrempelige muziekoptredens. Wilt u ook plantjes kopen om onze vereniging te steunen? Mail dan uw bestelling naar voorverkoop@brassbandheman.nl

 

Feestelijk concert met gospelkoor Cantanova

      Reacties uitgeschakeld voor Feestelijk concert met gospelkoor Cantanova

Zaterdag 22 april hebben we een dubbelconcert gegeven met gospelkoor Cantanova. Het gospelkoor bestaat dit jaar 30 jaar, tijd voor een feestje! En een feestje werd het. Het koor startte het concert met het mooie ‘Hello’ van Adele. Zij vervolgden het concert met ‘You raise me up’ en ‘Total Praise’. Daarna was het de beurt aan de Hemanieten. Zij openden met ‘Fanfare and Flourishes’. Na het prachtige koraal ‘Penlan’ uit de Leger des Heilsbundel volgde ‘Legenda Rumantscha’ van Oliver Waespi. Hierna stelde het koor zich op voor het mooie Gabriela’s Song, waarbij Heman begeleidde. Het koor zong daarna nog enkele nummers met combo en ook a capella. Na de pauze kwamen lichtere muziekwerken aan bod. Heman speelde de mars ‘Muhledorf’, en vervolgden het programma met het bekende ‘Light as Air’ met solist Elly Weening op bugel. Na het swingende ‘Since Jesus’ was het de beurt aan Cantanova. Met ‘Go Like Elijah’ en ‘Feeling Fine’ vierden de jubilerende leden van Cantanova hun feestje. Het concert werd gezamenlijk afgesloten met ‘Music’ van John Miles. Na afloop van het concert was er een afterparty in de foyer. We hebben met veel plezier meegewerkt aan het concert van gospelkoor Cantanova. Het was een leuke en gezellige avond. Cantanova, gefeliciteerd met jullie jubileum. Bedankt voor jullie inzet en de organisatie, we hebben genoten!

Dubbelconcert brassband Heman en gospelkoor Cantanova

      Reacties uitgeschakeld voor Dubbelconcert brassband Heman en gospelkoor Cantanova

Op zaterdag 22 april houden brassband Heman uit Zuidwolde (Groningen) en gospelkoor Cantanova uit Borger een gezamenlijk concert in theater Geert Teis in Stadskanaal. Het gospelkoor viert dan namelijk haar 30-jarig jubileum. Het thema van het concert is Music was our First love. Verder lezen